Produs adaugat in cos
Continua Vezi cos
<

Organizarea nunţii: cum eviţi stresul?

Organizarea nunţii: cum eviţi stresul?

Unul dintre cele mai importante evenimente, pentru cei mai mulÅ£i dintre noi, va avea loc, în curând, ÅŸi în viaÅ£a ta. Odată ce euforia cererii în căsătorie a început să se mai estompeze ÅŸi să te obisnuieÅŸti cu ideea, revii "cu picioarele pe pământ" ÅŸi începi să gândeÅŸti concret: cum îÅ£i vei organiza nunta?

De acord: probabil că este una dintre cele mai plăcute sarcini de care te-ai ocupat vreodată, dar această nu înseamnă că nu poate fi stresantă până la limita suportabilului. Unele planuri par să nu se concretizeze, pur ÅŸi simplu, altele ar avea ÅŸanse să devină realitate, însă, cu investiÅ£ii mai mari decât aÅ£i preconizat. Pentru altele ar trebui, se pare, să fii în trei locuri în acelaÅŸi timp... ÅŸi exemplele ar putea continua. Cum ai putea evita măcar o parte din aceste probleme?

Planificarea! Una dintre principalele tehnici de manageriere a stresului are în vedere modul în care ÅŸtii să te organizezi ÅŸi, mai important, să-i organizezi ÅŸi pe ceilalÅ£i. Pentru început, aÅŸterne-te la lucru ÅŸi întocmeÅŸte o listă de sarcini (pe care, între noi fie vorba, o vei tot reface în urmatoarele luni).

Ideal ar fi să începi să te ocupi de toate acestea cu aproximativ un an înainte, astfel încât să ai timp să soluÅ£ionezi toate problemele inerente care apar pe parcurs ÅŸi, în caz de vreo situaÅ£ie neprevazută, să ai posibilitatea de a găsi în timp util ÅŸi alte variante.

Ia în calcul cât mai multe variante! Sfatul acesta este valabil pentru toate aspectele: începând de la restaurant, continuând cu rochia de mireasă, aranjamentele florale, meniul, tortul, fotograful, cameramanul etc. La prima vedere, totul pare foarte clar ÅŸi limpede, însă nu uita că detaliile sunt cele care fac diferenÅ£a ÅŸi, uneori, ar putea fi decisive.

De aceea, ar fi bine să-Å£i construieÅŸti un fel de bază de date cu furnizorii diferitelor servicii ÅŸi produse pe care le ai în vedere. Contactează pe fiecare dintre aceÅŸtia, solicită cataloage ÅŸi ai grijă să obÅ£ii informaÅ£ii precise referitoare la termenele de livrare.

Acolo unde este posibil, încearcă să le devansezi - de exemplu, dacă te-ai hotărât să comanzi rochia de mireasă ori niÅŸte decoraÅ£iuni speciale (ÅŸi neperisabile) la o agenÅ£ie din alt oraÅŸ, menÅ£ionează o dată limită cu măcar trei săptămâni înainte de cea reală.

Eventualele întârzieri nu-Å£i vor periclita planurile. Cu atât mai mult va trebui să faci acest lucru dacă este vorba de o livrare din străinatate - în acest ultim caz, nu uita să te informezi despre taxele vamale ÅŸi celelalte formalităţi specifice.

Problema coafurii ÅŸi a machiajului nu este deloc simplă. Ar trebui să te gândeÅŸti din timp ce fel de parura preferi; de exemplu, dacă vrei coc, poate ar trebui să-Å£i mai laÅŸi părul să crească. Discută din vreme cu stilistul, spune-i ce îÅ£i doreÅŸti ÅŸi, de îndată ce ai ales modelul rochiei de mireasă, arată-i o fotografie. Acesta va putea să te sfătuiască în deplină cunoÅŸtinţă de cauză.

Analog în ceea ce priveÅŸte machiajul; pentru o rochie somptuoasă ÅŸi o coafură cu diademă ÅŸi voal lung, de exemplu, machiajul ar trebui să fie mai pretenÅ£ios ÅŸi, probabil, în nuanÅ£e mai puternice. Sunt chestiuni care Å£in tot de detaliu, în definitiv, dar care nu sunt mai putin importante.

"Bugetul, monser..."

... ar spune inconfundabilul Caragiale. Cred că aceasta este cea mai dificilă sarcină. Este bine să iei in calcul si eventuale costuri suplimentare, conform principiului "nu se ÅŸtie ce ar (mai) putea interveni". Nu alege nimic extravagant, oricât de mult Å£i-ai dori, dacă nu sunteÅ£i în măsura sa "asortaÅ£i" extravaganÅ£a respectivă la restul aranjamentelor ÅŸi să o încadraÅ£i în decor.

De exemplu, închirierea unei limuzine Mercedes pentru transportul mirilor ÅŸi naÅŸilor este ceva care iese din sfera banalului, costă pe măsura ÅŸi, pentru maximum de efect, ar trebui ca ÅŸi restul evenimentului să fie de calibru asemănător. Nu spune nimeni că nu ai dreptul la mici capricii, în definitiv e cea mai frumoasă zi din viaÅ£a ta, însă încearcă să menÅ£ii un echilibru.

Aranjează-Å£i treburile la serviciu.De îndată ce aÅ£i stabilit data nunÅ£ii, ar fi indicat să ai o discuÅ£ie cu ÅŸeful tău. Mai mult ca sigur vei avea nevoie de concediu în perioada respectivă, mai ales dacă vreÅ£i să plecaÅ£i în luna de miere. Pentru a preveni incidentele este bine să nu efectuaÅ£i nici o rezervare până când nu ai toate asigurările că vei putea avea concediu atunci când ai nevoie. În măsura în care acest lucru este posibil, ar fi bine ca, pentru ultima lună dinaintea nunÅ£ii, să nu-Å£i planifici activităţi prea solicitante la birou. Bine, ÅŸtiu că se poate să fie o utopie, dar încearcă să faci tot ce depinde de tine. Numai la proiecte solicitante ÅŸi stufoase nu-Å£i va sta mintea atunci.

De asemenea un lucru exrem de important este lista cu aÈ™ezarea la mese a invitaÈ›ilor. IntocmiÈ›i-o cu grijă È›inând cont de simpatiile È™i antipatiile invitaÈ›ilor.

Ziua nunÅ£ii trebuie ÅŸi ea planificatã cu mare grijã, iar fiecare pas pe care îl veÅ£i face trebuie gândit din timp.

Dacã nu, iatã câteva aspecte minore care de multe ori sunt uitate, dar care dau multã bãtaie de cap în ziua cea mare.

Mireasa este în centrul atenÅ£iei, toate aparatele foto vor fi îndreptate spre ea.De aceea, este bine ca mireasa sã aleagã o persoanã apropiatã ei care va veghea în permanenÅ£ã.Voalul, trena, rochia mai voluminoasã, toate necesitã o atenÅ£ie deosebitã ÅŸi trebuie aranjate la fiecare pas. Aceastã persoanã va lua asupra ei toate grijile miresei legate de aspectul ÅŸi Å£inuta acesteia din urmã.

Transportul invitaÅ£ilor Pe lista pe care veÅ£i trece toÅ£i invitaÅ£ii la nuntã mai adãugaÅ£i o rubricã în care veÅ£i nota dacã invitaÅ£ii deÅ£in sau nu maÅŸinã. ParcurgeÅ£i în minte itinerariul din ziua nunÅ£ii.

Acasã la mire - câte persoane aÅ£i invitat ÅŸi numãrul de maÅŸini care preconizaÅ£i cã vor fi prezente.

Acasã la mireasã - câÅ£i invitaÅ£i se vor alãtura alaiului, de asemenea ÅŸi câte maÅŸini. Aceastã listã va fi extrem de utilã în cazul în care doriÅ£i sã decoraÅ£i maÅŸinile.

Trebuie sã vã gândiÅ£i la persoanele mai în vârstã din familie: bunici, mãtuÅŸi, unchi, etc... dacã au cu ce se deplasa. De asemenea, nu trebuie uitate persoanele fãrã însoÅ£itori, precum ÅŸi muzicanÅ£i/lãutarii.

Având lista puteÅ£i cu uÅŸurinÅ£ã sã stabiliÅ£i necesarul de maÅŸini. Nimeni nu trebuie sã rãmânã pe dinafarã, dar nici nu trebuie sã aveÅ£i o coloanã lungã de maÅŸini cu doar 2 pasageri în fiecare maÅŸinã.

AjungeÅ£i la Starea Civilã; aveÅ£i nevoie de doi martori care sã semneze în acte oficializarea cãsãtoriei voastre. De obicei, martorii sunt naÅŸii. Dacã martorii nu au buletine sau cãrÅ£i de identitate eliberate de autoritãÅ£ile române ei nu vor putea semna.

AÅŸadar, aveÅ£i nevoie de 2 persoane cu buletine, ÅŸi aceÅŸti martori trebuie ca în ziua nunÅ£ii sã aibã buletinele la ei:-Foarte multe cupluri aleg naÅŸi care sunt stabiliÅ£i în alte Å£ãri.

AtenÅ£ie! Nu se poate semna în Registrul Oficiului Stãrii Civile pe baza paÅŸaportului!

Cu siguranÅ£ã, mulÅ£i invitaÅ£i, pe lângã felicitãrile de rigoare, vã vor oferi ÅŸi flori. DelegaÅ£i din timp o persoanã care sã vã ajute în acest sens. În principiu, alegeÅ£i o prietenã care ar putea merge apoi la salã cu aceste flori pentru a le aranja în glastre mari.

Un lucru deloc de neglijat este delegarea unor persoane care sã întâmpine invitaÅ£ii împreună cu voi la sala de nuntã È™i să îi conducă la mese. AlegeÅ£i o persoanã din partea fiecaruia. Mireasa poate delega o veriÅŸoarã care va cunoaÅŸte ÅŸi va avea grijã de familia miresei, iar mirele poate alege unul din veriÅŸorii lui.  

În rest ... PETRECERE FRUMOASÄ‚!!!